Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Plzeň bez Vrby? To je jako daviscupový tým bez Berdycha a Štěpánka

Pavel Vrba, již bývalý kouč Viktorie Plzeň, si plácl s předsedou českého fotbalu Miroslavem Peltou a tak od ledna může začít s trénováním náárodního týmu. Jenže jak se tato událost podepíše na samotné Viktorce? Podle mého soudu docela zásadním způsobem, neboť Plzeň bez Vrby je jako daviscupový tým bez Berdycha a Štěpánka.

Včera přišla zpráva, kterou zřejmě ale všichni fotbaloví  fanoušci očekávali. Poté, co českou reprezentaci opustil nikým nijak moc nemilovaný Michal Bílek a nyní také skončilo prozatimní působení Josefa Pešiceho na reprezentační lavičce, se Miroslav Pelta rozhodl bojovat s Viktorkou Plzeň právě o plzeňského lodivoda Pavla Vrbu. A že Vrbu majitel západočeského klubu Tomáš Paclík k reprezentaci pustit nechce, bylo jasné na první pohled.

Jenže sám kouč Pavel Vrba asi nejpíše – podle mého názoru – k reprezentačnímu “áčku” chtěl, nicméně překážkou mu byl osobní spor majitele Plzně Tomáše Paclíka s předsedou českého fotbalu Miroslava Peltou, spor, který se táhne už od září loňského roku po vypuknutí kauzy tzv. “Křetínského kabely”. Připomeňme si, že tehdy po duelu Plzeň vs. Sparta, ve kterém vyhrála Plzeň po penaltě, která neměla v žádném případě být, navštívil majitel Sparty Daniel Křetínský se svojí známou černou kabelou Strahov, tedy samotného velkého bosse českého fotbalu Peltu, aby mu ukázal důkazy o tom, že je cosi shnilého ve fotbale českém. Od té doby jsou  v jakési válce nejen Paclík s Peltou, ale i Paclík s Křetínským.

Zpátky ale k Vrbovi a jeho rozhodnutí jít k reprezentaci. Vrba včera tedy využil výstupní klauzule, která byla součástí jeho smlouvy s Plzní a tak se vítězem stal Pelta, který si tedy prosadil svou a poraženým se naopak stala Viktorka Plzeň, která nebude tak, jako když ji trénoval Vrba. Někteří členové vedení plzeňského klubu se rozešli s českým uznávaným koučem ve zlém, neboť byli velmi zklamáni rozhodnutím Vrby. Ten se tak nejspíše rozhodl proto, aby měl ve své trenérské profesi nějaký další kariérní růst. Pět let trénoval Plzeň a z celkem neznámého kulbu vyrobil úspěšný klub, který vydělává a který dělá dobré jméno českému fotbalu v Evropě. Jenže trénovat národní tým je pro každého kouče čest a proč ho tedy nezkusit jít trénovat? A udělat nějaký úspěch s českou reprezentací je přeci jen o něco více než úspěchy na klubové úrovni. Zvlášť, když na reprezentační úspěch čekáme už docela delší řádku let.

Viktorka Plzeň se teď musí vypořádat nejen bez Vrby, ale i s některými jejich vlastními fanoušky, kteří dost těžko snášejí Vrbovo rozhodnutí. Mluví se dokonce i o zradě. A jak si povede Viktorka v Lize mistrů? To také není jisté. A co v lize? Tady dává velkou šanci konkurenční Spartě, která už tak je na koni a teď je ještě blíže k tomu, aby získala celkové prvenství v české lize. Vrba, když nic jiného, tak je skvělý stratég a motivátor. Podobného kouče bude Plzeň shánět už jen těžko, navíc teď, kdy chtěla jednat s Duklou, aby mohl nahradit Vrbu kouč právě tohoto pražského klubu Luboš Kozel.

Plzeň už zkrátka nebude to, co doposud bývala.

 

Autor: David Holub | úterý 19.11.2013 16:49 | karma článku: 6,57 | přečteno: 417x
  • Další články autora

David Holub

Pane Pelto, už konečně odejděte! Přijmeme Vaši rezignaci!

11. září. Toto datum si všichni pamatujeme jako den, kdy v roce 2001 teroristé zaútočili na "dvojčata" v New Yorku. To ale nikdo netušil, že v ten samý den v roce 2013 bude, tentokrát u nás, útok protikorupčních policistů na český fotbal. Ale narozdíl od té nešťastné události před dvanácti lety v USA je ten druhý "český útok" na český fotbal v pořádku. Zvlášť, když se konečně rozplétají nitky s podvodníky kolem ovlivňování zápasů a nelegálních sázek.

11.9.2013 v 23:30 | Karma: 13,38 | Přečteno: 453x | Diskuse| Sport

David Holub

Jak reprezentanti nereprezentují aneb matematik Bílek ven.

Na pátek si jistě všichni čeští fotbaloví fanoušci vzpomenou a vzpomínat asi budou ještě hodně dlouho, bohužel. Byl to totiž den, kdy se rozhodlo o tom, že čeští fotbalisté si nezahrají brazilský světový šampionát. Ono asi málo lidí věřilo, že tam postoupíme, ale pokud žila ještě alespoň nějaká šance, tak jsme v koutku duše věřili snad všichni. Zvlášť když nám náš reprezentační matematik Michal Bílek předložil takovoutu rovnici: ve čtyřech zbývajících utkáních v kvalifikační skupině stačí vyhrát třikrát a jsme v baráži, tedy o něco blíže k postupu do Brazílie. Jenže v pátek to nějak matematikovi Bílkovi proti Arméncům nevyšlo.

9.9.2013 v 17:27 | Karma: 15,87 | Přečteno: 812x | Diskuse| Sport

David Holub

Kdo za špatné výsledky ve slavném sešívaném klubu může?

Slávisté v těchto dnech asi nezažívají zrovna nejsvětlejší chvilky ve své dlouholeté klubové historii. Po pondělní neuvěřitelně vysoké domací porážce s Teplicemi 0:7 se na hráče i na vedení klubu snesla kritika jak fanoušků, tak fotbalových expertů. Ale kde je ta nnejvětší chyba, která zapříčinila špatné výsledky slavného sešívaného klubu se stodvacetiletou historií?

22.8.2013 v 17:45 | Karma: 6,97 | Přečteno: 414x | Diskuse| Sport

David Holub

Možná změna v první lize: může být jeden sestupující. Je to dobře?

Včera zveřejnil výkonný výbor FAČR, že chystá novinku, která by znamenala změny pro první ligu ohledně setupu z ní. Na základě nové navrhované změny řádu Gambrinus ligy by mohl totiž opustit nejvyšší soutěž jen jeden klub. Ovšem v případě, pokud by na prvních dvou postupových místech ve Fotbalové národní lize, tedy v druhé nejvyššší české soutěži, skončil klub, který by nedostal licenci na účast právě v první lize. Je to dobrá změna nebo se musí změnit něco jiného?

1.8.2013 v 16:48 | Karma: 4,67 | Přečteno: 205x | Diskuse| Ostatní

David Holub

Vedro nejen venku, ale i ve Spartě. Co s ní?

Po neúspěšném vystoupení v předkole Evropské ligy UEFA, kde nestačila pražská Sparta na – do té doby celkem neznámý – švédský klub BK Hacken, se začalo více debatovat v médiích a na internetových dizkusích o tom, jak by se měla Sparta změnit, kdo by měl opustit klub. Jestli samotný majitel klubu Daniel Křetínský či Jaroslav Hřebík, který se v klubu stará o tamní mládež. Co se týče samotného trenéra Vítězslava Lavičky, ten by, alespoň podle mého názoru, opouštět Spartu hned tak neměl.

27.7.2013 v 13:28 | Karma: 5,23 | Přečteno: 372x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 403x
Vážení čtenáři,
rád bych se na tomto blogu věnoval svými články aktuálnímu dění ve fotbale i v jeho zákulisí.

Seznam rubrik

Oblíbené články